Premijera „Jesenje sonate“ u Narodnom pozorištu

Na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u ponedeljak 18.06.2018. godine u 20 sati, biće premijerno izvedena master predstava Katarine Jeličić „Jesenja sonata“ po motivima drame Ingmara Bergmana, u režiji Dejana Cicmilovića.

Radi se o master radu mlade glumice Katarine Jeličić koju je niška publika nedavno imala prilike da vidi u ulozi partizanke Jelene u predstavi „U čije ime“, kao gostujuće glumice i saradnice niškog pozorišta.

Narodno pozorište u Nišu je dalo svu potrebnu tehničku logistiku i na taj način podržalo realizaciju ovog projekta i tako još jednom pokazalo da je otvoreno za sve mlade talentovane umetnike sa pozorišne scene.

U predstavi pored Katarine Jeličić u ulozi Eve, glume i prvakinja niškog pozorišta Sanja Krstović kao Šarlota i kao gostujuća glumica iz Sombora u ulozi Helene, Lea Jevtić.

Master rad ,,Jesenja sonata”, glumice Katarine Jeličić, poteže bazična pitanja o odrastanju, međuljudskim odnosima unutar porodice, ljubavi, prirodi umetnika, umetnosti života. U fokusu je odnos između majke i ćerke. Koje su posledice pri nedostatku majčinske ljubavi tokom odrastanja? Do kojih razmera doseže samoljublje i da li je i to zbog nekih činjenica iz prošlosti gde se sve vrti u krug i prenosi na sledeće generacije? Metafora komada se proteže i kroz današnjicu. Doba emotivne hladnoće i usamljenosti, materijalizma, egocentrizma. Imamo li svesti i potrebu da otkrijemo ko smo i šta se dešava oko nas?

Preispitujući nekada davno donesene odluke , kroz ovu dramu se ne pitamo da li su one dobre ili loše, već da li smo sposobni da živimo njihove posledice, te kakve posledice odabir vlastite slobode i doslednost svome karakteru ostavlja na druge, posebno na najbliže.

N.P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *