Preminuo doajen novinarstva Đorđe Radošević

Đorđe Radošević, doajen televizijskog novinarstva i prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu preminuo je u 82. godini života. Opelo će biti održano u prisustvu porodice i prijatelja na Novom groblju u Nišu u petak 12. septembra u 13 časova.

Đorđe Radošević

Đorđe je prve svoje priloge i reportaže objavio, već u eksperimentalnom programu Televizije Srbije 1962., i danas se pamti serija njegovih priloga o odronu na Visočici kraj sela Zavoj na Staroj planini i akumuliranju današnjeg Zavojskog jezera.

Njegove reportaže, kojima je bio sklon, iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u red boljih osvarenja RTS-a. Pored revnosnog i redovnog izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge, koje je odlikovao ozbiljan i nadahnut pristup, ali i smisao za problematizovanje brojnih pitanja svakodnevnog života.

Bronzanu povelju na somborskom Interferu dobio je 1998. za reportažu „Na putu kući“, a 2001. srebrnu medalju za reportažu „Gostuša“. Iza sebe je ostavio suprugu Danku i sina Đorđa.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Gde su kolege novinari da isprate velikog novinara Đorđa?Možda misle da novinarstvo počinje od njih, ali grdno se varaju.Gde su Društvo novinara Niša i dopisništvo RTS da organizuju komemoraciju . Ali, nije ovdašnjim medijima prvi put da ne ispraćaju odlazak najboljih niških novinara na način koji oni zaslužuju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *