Presuđen kućni pritvor i psihijatrijsko lečenje zbog divljanja u vrtiću punom dece

M.J (24), koji je krajem novembra prošle godine u naselju Ratko Jović, iz samo njemu znanih razloga, polomio ulazna vrata niškog vrtića „Svitac“, lomio inventar, aktivirao protivpožarni aparat i preplašio mališane i zaposlene, zbog nasilničkog ponašanja osuđen je na služenje kazne od godinu dana kućnog pritvora, a ovdašnji Osnovni sud mu je prvostepenom presudom, odredio i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Vrtić „Svitac“

Osuđeni mladić, koji prema nezvaničnim informacijama živi u ovom niškom naselju, 22. novembra 2016. godine je, nakon, kako je tada rečeno, „divljanja“ po ulici, bez ikakvog povoda polomio staklo na vratima, ušao u vrtić i popeo se na prvi sprat. Iako je potom ušao i u jednu prostoriju gde je bilo desetoro dece, samo zahvaljući prisebnosti i brzom intervencijom vaspitačice, koja je pravilno reagovala i prebacila decu u drugu prostoriju, u ovom incidentu niko nije bio povređen.

Kako je za Građanin tada objasnio Zoran Jonić, direktor PU „Pčelica“, nakon toga M.J. je ponovo sišao u prizemlje i aktivirao dva protivpožarna aparata i išetao iz vrtića, nakon čega je munjevitom reakcijom policije savladan i uhapšen.

Novinari naše redakcije još tada su od meštana koji ga poznaju saznali, da se sumnja da je uzrok ovakvog ponašanja bila svađa sa devojkom, ali istražni organi ni do sada nisu saopštili pravi razlog.

Veštačenjem je utvrđeno da je mladić u trenutku izvršenja dela, postupao u stanju smanjene uračunljivosti.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *