Promocija knjige „Od malečko do golemo“

Promocja knjige „Od malečko do golemo“, autorke Slavke Masoničić Vojinović, biće održana danas, u petak, 22. februar, od 18 sati.

Na promociji, koja će biti održana u Velikoj sali Univerziteta u Nišu, govoriće, recitovaće i pevaće Minja Ilijeva, recenzent, Drgoslav Petković, autor knjige „Petko Nišavac“, Dragana Pešić Glavašević, dobitnica nagrade „Mina Karadžić“ za najboljeg školskog bibliotekara 2018. godine, kao i Emilija Živković, učenica OŠ „Branko Miljković“.

Atmosferu će dodatno ulepštati i Milutin Najdanović – Miža i Nebojša Ristić – Neša iz ansambla „Groš“.

Ova knjiga poezije izaziva smeh, koji je danas sve cenjeniji lek, ona na lep, drugarski način kaže kada nešto što si uradio ne valja, ona priča o nestašnoj i radoznaloj deci sa zlatnim srcima, ona te vodi u dečije avanture i igre, u dečije snove i strahove, u dečije mudrosti i vragolije, u sve ono što čini detinjstvo… „, kaže o knjizi recenzent Minja Ilijeva.

Inače, autorka knjige je široj javnosti poznata po pesmi „Nole, tatko na tenis!“,  koja je oduševila mnoge jer je napisana na prepoznatljivom južnjačkom dijalektu,  a na sličan način napisane su i ostale pesme u njenoj zbirci.

građanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *