Protiv „Niš ekspresa“ pokrenut postupak jer naplaćuje peronsku kartu 300 dinara

Komisija Srbije za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv transportnog preduzeća „Niš ekspres“ da bi utvrdila da li naplaćuje različite cene za stanične usluge. Iz „Niš ekspresa“ su nam kazali da će prokomentarisati ovaj slučaj, ali nezvanično kažu da je taj postupak star dve godine (od kada je donet novi cenovnik)!? Na dokumentu o pokretanju postupka pak stoji datum 17.11.2017. godine.

Ulaz od 300 dinara na peron bezobrazno skup

Svakako da možete da očekujete komentar, ali da prvo vidimo o čemu se radi jer mi nismo dobili nikakvu dokumentaciju o pokretanju postupka. Stvarno je malo nejasno kako je sada to stiglo u medije – rekli su nam nezvanično u Niš ekspresu.

Jedna od stvari koja bi trebala da se razmatra je da „Niš ekspres“ naplaćuje čak 300 dinara ulazak na peron na glavnoj autobuskoj stanici što je najskuplje u Srbiji jer, na primer, ta ista karta staje 180 dinara na beogradskoj autobuskoj stanici.

Postoji sumnja da „Niš ekspres“, koji upravlja jedinom autobuskom stanicom u Nišu, to zloupotrebljava tako što putnicima stanične usluge naplaćuje po različitim uslovima, zavisno od toga gde su kupili kartu. Ocenjeno je da na taj način Autobuska stanica Niš favorizuje „Niš ekspres“ na račun drugih i da svima ne pruža usluge pod jednakim uslovima. Pokretanje postupka potpisao je dr Miloje Obradović, predsednik komisije.

Gradjanin.rs u toku dana očekuje da se slučaj oko ovog postupka razjasni i zvanični dopis „Niš ekspresa“.

Gradjanin.rs

1 Comment

  1. Obavezno da se sprovede postupak protiv ovakvog monopola, bezakonja i samovolje! Sramota i bruka za drugi grad u Srbiji! Kakva je to politika da se samo njihove karte mogu kupiti na stanici!? Da li je glavna autobuska stanica u njhihovom vlasništvu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *