Prvi internacionalni uspeh niških samuraja

Sakura kendo kup održan je 8. aprila u Mađarskoj, a gde su niški samuraji zabeležili zapažen uspeh. I što je najvažnije to im je prva internacionalna nagrada.Tradicionalni Sakura kendo kup je kao i do sada okupio veliki broj inostranih takmičara iz čitave Evrope.

Boje Srbije u mešovitim timovima po prvi put su branili i najiskusnije Nišlije u ovom sportu, Boban Đurđanović i Igor Vučković, članovi jedinog kendo kluba na ovim prostorima Mushin Niš.

Boban Đurđanović je u timskom takmičarskom delu došao do finala i osvojio srebrnu medalju, dok je Igor Vučković u istoj konkurenciji samo sa drugim timom, osvojio treće mesto i bronzano odličije, kao i vrednu nagradu za najboljeg borca turnira, čime su ostvarili do sada možda i najveći uspeh za niški kendo.

Do sada su naši takmičari osvajali najčešće bronzane medalje, tako da je prvim  srebrom Đurđanovića konačno probijena i ta psihološka granica. Vredno je pomenuti i da su u pojedinačnom delu Vučković i Đurđanović stigli ubedljivo do 1 / 4 finala gde su nesrećno izgubili u produžetku od domaćina mađara. To naravno nije sprečilo da ostatak srpskog tima ostvari totalnu dominaciju i pobedi na kraju u svim kategorija na turniru, kaže Željko Hotić, predsednik kluba i operativni trener i kendo majstor 2. Dan .

Kendo klub Mushin je otvoren non stop za nove polaznike i svi detalji o treninzima i klubu se mogu naći na klupskoj FB stranici.

Naravno kao i svim malim sportskim klubovima i niškim kendokama je preko potrebna pomoć u vidu sponzorstva, prostora za vežbanje i slično, a kako bi se ovaj niz lepih uspeha nastavio i sa mladim odličnim takmičarima koji u teškim uslovima vredno rade.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *