Prvi put u istoriji niškog boksa: Slobodan Kostić dobio zvanje za olimpijskog trenera

U Subotici je tokom prošle nedelje završen međunarodni višednevni kurs za trenere iz sveta boksa.

Alobodan Kostić

Na kraju kursa je održano i polaganje za najvišu trenersku licencu u boksu. Slobodan Kostić, trener i lider niškog Bokserkog kluba „NAISSUS“ poneo je zvanje AIBA 1 STAR (prva zvezda). AIBA je Svetska bokserska organizacija, a ovo zvanje po prvi put stiže u Nišu, iako je grad poznat po istoriji boksa.

Kurs je prošlo 25 trenera iz Srbije, Crne Gore, Kazakstana, Ukrajine, Danske, Velsa, Hrvatske, Rusije, a kurs je trajao osam dana i sastojao se iz teoretskog i praktičnog dela. Ovo zvanje će Slobodanu Kostiću omogućiti da predvoditi nacionalnu selekciju na svim značajnijim takmičenjima počev od Evropskog i Svetskog prventsva pa do onog najvažnijeg, a to je Olimpijada. Bez ovog zvanja, trener u boksu na velikim takmičenjima ne može biti ni u uglu ringa.

Podsećamo, Slobodan Kostić od početka trenerske karijere u svom klubu već ima 5 prvaka države, kao i učesnike Evropskih prvenstava, ali i brojnih međunarodnih događaja. Ostaje nam da verujemo da će Olimpijski tim Srbije na sledećim igrama biti jači za još jednog Nišliju.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *