Putevi prohodni – problemi u brdovitim delovima zbog nanosa snega

U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS.

Svetislav Manić, šef zimske službe kaže da su svi putevi na teritoriji Niša prohodni, a da problema ima samo u nekim selima, u brdovitim delovima grada.

Sneg koji je noćas pao nije poremetio saobrtaćaj. Osam vozila Medijane su bila na terenu i može se reći da su putevi prohodni. Nešto drugačija situacija je u brdovitim delovima grada gde su nanosi otežali kretanje – rekao je Manić.

Golim okom se vidi da u užem i širem centru grada nije lako ni pešacima jer hodaju po ugaženim stazama.

U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snega u rastresitom, ili ugaženom stanju do 5 cm, na teritoriji Bačke, Novog Sada, Rume, Zrenjanina, Pančeva, Valjeva, Mačve, Kolubare, Beograda, Požarevca, Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Čačka, Zaječara, Niša i Vranja. Najviše snega palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice, zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja i najteže.

AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17.00 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *