Rašović: Neko se debelo „omastio“ od uzetih poslova „Gorici“

Novi potezi u JKP „Goridca“ gde će 15 radnika „Zelenila“ preći u „Medijanu“ ne idu na ruku „ozdravljenju“ firme nego joj samo oduzimaju posao. Ovo nam kaže rade Rašović, predsednik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata čiji članovi po jedan sat štrajkuju danas trideset peti put na Novom groblju u Nišu.

Rade Rašović

Vi imate situaciju gde će 15 radnika po odluci preći u JKP „Medijanu“. Radna jedinica „Zelenilo“ planirana je za ovu godinu sa 14,5 miliona dinara što znači da nam se u startu oduzimaju sredstva. Mi sada imamo 129 radnika, zaposlenih na neodređeno vreme i šest radnika po ugovoru. Posle ovoga osrtaće nas 120 pa je pitanje koliko je ovaj potez pametan. Na drugoj strani, učinjena nam je nepravda jer je pre godinu dana ukita radna jedinica „Granit“ (postavljenje spomenika, betonski radovi…) čiji je budžet bio čak 100 miliona dinara. I kada je ona ukinuta, taj isti posao je dat dvema privatnim firmama tako da je opravdana moja sumnja da se tu neko debelo „omastio“ – objašnjava Rašović.

On kaže da svakodnevni štrajk od 14 do 15 sati ne jenjava i da s Novog groblja gde se protestuje neće prelaziti ispred Gradske kuće kako je ranije bilo najavljeno.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *