„Rat“ saopštenjima između Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke u Nišu

Savez za Srbiju oko koga su okupljene opozicione stranke optužio je Srpsku naprednu stranku da je zabranila izdavanje Simfonijskog orkestra za održavanje tribine. Naprednjaci pak ističu da je savez samo usmeno dogovorio iznajmljivanje sale i da nemaju adekvatan papir na kome se vidi da je bilo ko stavio zabranu za okupljanje ove političke grupacije. Oko ovog pitanja vlada pravi rat saopštenjima koje objavljuju jedna i druga strana.

Savez za Srbiju – Niš, zbog zabrane aktuelnih vlasti da se Savezu izda adekvatan prostor u vlasništvu Grada Niša, otkazao najavljenu tribinu u sali simfonijskog orkestra. Niš je tako na silu svrstan u red sa ostalim gradovima u Srbiji gde vlast bahato i grubo krši sve demokratske tekovine ovog društva, ne dozvoljavajući opozicionim učesnicima elementarna prava na političko delovanje, saopštava savez.

Oni kažu „da će i pored te zabrane, lideri Saveza za Srbiju će se pridružiti našim aktivistima u podeli materijala na štandovima ispred TC Kalča u petak, 19.oktobra, u periodu od 16.30 do 18.00 sati“.
Naprednjaci kažu da savez nema pismeni zahtev za izdavanje sale.

Pošto oni koji sebe nazivaju borcima za demokratiju i dostojanstvo građana Niša nastavljaju da obmanjuju javnost iznošenjem laži o nekakvoj zabrani tribine u Nišu, Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poziva predstavnike „Saveza za Srbiju“ da javnosti Niša pokažu zahtev koji su navodno uputili Niškom simfonijskom orkestru, odnosno ponudu za zaključenje ugovora o zakupu sale pomenute ustanove. U suprotnom, sve priče o zabranama slobode govora i drugačijeg mišljenja koje predstavnici „Saveza za Srbiju“ plasiraju, a bez upoznavanja javosti Niša sa validnim dokumentom, smatramo za nastavak politike laži i manipulacija, koje su svojstvene toj političkoj grupi – ističu u SNS Niš.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *