Školska delegacija iz Belorusije bila gost opštine Pantelej

Proteklih sedam dana školska delegacija iz Belorusije boravila u Nišu, u sedištu Gradske opštine Pantelej. Na rastanku priređen je ispraćaj i zajedničko oproštajno druženje.

Uzvratnom posetom učenika iz Novopolocka sa kojim je Gradska opština Pantelej uspostavila dugoročnu saradnju uspešno je zaokružen prvi, ovogodišnji ciklus programa učeničke razmene i potvrdeni planovi za nastavak programa u narednoj godini. Ispraćaju gostujuće delegacije iz Belorusije prisustvovali su direktori svih osnovnih škola na Panteleju koje su realizovale program razmene, zajedno sa roditeljima i decom koji su bili domaćini vršnjacima iz Belorusije.

Zahvaljujući se gostima i domaćinima na sadržajnom i uspešno sprovedenom programu, predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević potvrdio je rešenost ove Opštine da istraje na širenju i unapređenju ove saradnje i narednih godina uz duboko uverenje da su mladi najbolji ambasadori svojih zemalja.

Domaćinima su se zahvalili učenici i vođa delegacije, Irina Vladimirovna, zamenica direktora Gimnazije iz Novopolocka, naglašavajuci želju da ponovo dodu jer su se ovde osećali kao u svom domu. U znak sećanja na boravak u Nišu, članovi rukovodstva Opštine Pantelej uručili su prigodne poklone gostima iz Belorusije.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *