Šoferšajbna – problem Hitne pomoći da registruje najbolje vozilo za spasavanje ljudi

Iako su tri sela u niškom kraju nedostupna zbog velikih nanosa snega, Hitna medicinska pomoć svoje najbolje vozilo za spasavanje građana ne može da koristi jer ne može „da prođe“ tehnički pregled zbog trivijalnog razloga.

Slabvoljub Živadinović, direktor Hitne pomoći u Nišu kaže da po novim propisima moraju da imaju takozvanu troslojnu šoferšajbnu, a popularni „Pinc“ ima svoje originalno staklo.

Stvarno imamo veliki problem jer ne možemo da registrujemo ovako jako vozilo, odlične kubikaže, baš za ovvakve uslove zato što propisi ne prepoznaju realnu potrebu. On ima nove gume,  tehnički odlično sređen, ali sada je problem šoferšajbna koja je oruiginalna. On je takav stigao, a mi ne možemo da ga vozimo jer je neregistrovan baš zato što nam traže troslojno staklo – priča Živadinović.

Do danas, kako kaže, i obična vozila su se probijala do mnogih niških sela, ali ako bude potrebno, neće moći i najjači „pinc“ da bude u upotrebi.

U Nišu su zavejana sela Radikina Bara, Rautovo i Lazarevo selo. Šef Zimske službe, Svetislav Manić da će do kraja dana biti probijen snežni bedem i u ovim mestima, mada i sami meštani traktorima rasčišćavaju sneg.

Do sada iz ovih sela nije bilo poziva prema Hitnoj pomoći.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *