Solarna stabla iz obesti uništavaju huligani noću

Pregledom materijala sa kamera postavljenih na solarnom drveću od strane sistem administratora u GO Medijana Stefana Mitića i lica zaduženog za kamere Svetislava Pantića, ustanovljeno je da počinioci uglavnom noću uništavaju solarno drveće, da su maskirani i da nose kapuljače. Zbog toga je nemoguće utvrditi njihov identitet, saopštila je Gradska opština Medijana.

Foto: Z. Ciglanić

Solarno drvo služi da bi ga ljudi koristili za svoje potrebe, potpuno besplatno, a ne da se izdvajaju sredstva za njegovo čuvanje, snimanje i reparaciju usled namernog kidanja i demoliranja. Kamere pokrivaju pult i klupicu solarnog drveta. Komunalni inspektori Gradske opštine Medijana redovno kontrolišu ispravnost solarnih stanica i prisutvo svih punjača, odnosno priključaka za punjenje mobilnih telefona. Sistem administracija u GO Medijana u koordinaciji sa proizvođačem vrši nadzor i otklanja oštećenja. Policija je redovno obaveštavana o uništavanju na više lokacija, predsednik opštine je u više navrata kontaktirao usmenim putem nadležne i tražio da se solarno drveće redovno obilazi, saopštavaju oni.

Jedino rešenje, kako kažu iz opštine je da se kamere sa solarnog drveta upare sa kamerama koje već postoje na objektima u neposrednoj blizini kako bi što veći ugao snimanja bio obuhvaćen njima. Vrednost jednog solarnog drveta približna je jednom malo skupljem mobilnom telefonu.

Još jednom apelujemo na naše sugrađane da ne uništavaju svoju imovinu, I imovinu Grada Niša. Postavljanjem solarnog drveta na vise lokacija, Niš je dobio izgled metropole. Neshvatljivo je da se pojedinci u ovom gradu prema javnoj imovini odnose sa toliko neodgovornosti i uništavaju opšte dobro. Građani Niša treba da budu ponosni na solarno drveće, jer je Niš jedini grad u Srbiji koji ih ima u tolikom broju. Građani su ti koji treba da ih čuvaju, a ne policija, kažu u Medijani.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *