Spasena kuća porodice Panajotov! – Novac sakupile Nišlije i Srbin iz Švajcarske

Novac za otkup kuće porodice Panajotov iz Pasi Poljane kod Niša je sakupljen i u toku današnjeg dana biće uplaćen na račun Elektrodistribucije. Sve ukupno sa troškovima od Panajotovljevih je traženo 950.000 dinara, a toliko je i sakupljeno. Najveći deo sakupljenih sredstava sakupila su pojedina srpska društva iz Švajcarske kao i jedan naš državljanin koji radi u toj zemlji – saopštio je za „Građanin“ Miodrag Stanković Uča. On kaže da je kuća porodice Panajotov spasena i da će napokon posle dužeg vremena, spokojstvo ponovo zavladati u ovom domaćinstvu.

akcija-pomoci400

Naši iseljenici su se pokazali kao pravi humanitarci. Jedan Srbin koji živi u Švajcarskoj je najavio pomoć, a organizovana je i humanitarna akcija u toj zemlji među Srbima. On nije hteo da se njegovo ime spominje kao ni sumu koju je uplatio u ove svrhe. Mi iz Pasi Poljane i drugi smo sakupili jedan deo, a on je čovek uplatio sumu koja je nedostajala do tražene sume. Uplata i rešavanje konačne procedure obaviće komšija Venko Panajotov i njegov advokat. Bilo kako bilo, izvršitelji više neće dolaziti u kuću Panajotovih i ovim sredstvima platiće struju tako da mogu biti spokojni. Večeras imamo sastanak u Domu Kulture u Pasi Poljani gde ćemo objaviti završetak akcije – kaže Stanković.

Miodrag Stankoviz Uca
Miodrag Stankoviz Uča

Iseljenje porodice Panajotov u naselju Pasi Poljana pre oko mesec dana su sprečile komšije svojim telima. Sudski izvršitelji nisu mogli ništa učine pod pritiskom komšija porodice Panajotov koja je posle nepoštovanja ugovora reprograma duga za struju, ostala bez kuće. Porodica Panajotov broji tri člana, oca i dve ćerke. Niko od njih nije zaposlen, a ugovor je potpisala pokojna Panajotov. Kako porodica nije imala para za rate, slučaj je predat sudu koji je odlučio da kuća „ide“ na licitaciju. Prodata je za 7.000 evra dok je njihov dug iznosio 700.000 dinara. Kuća po tržišnim cenama vredi više.

M.S.

3 Comments

  1. Само слога Србина спасава! Има још добрих људи, хвала им.
    Нажалост, овакво решење није могуће и одрживо. Потребно је превалити терет кризе са леђа недужних и осиромашених “жртава транзиције на путу за ЕУ“ на оне који су у то име упропастили и пљачкали државу и грађане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *