Sramota: Sa trofeja Kupa Radivoja Koraća skidane pločice Crvene Zvezde (Video)

Za sada nepoznata lica oskrnavila su trofej Kupa Kadivoja Koraća što se može videti na snimku koji kruži internetom. Očigledno su u pitanju dve muške osobe koje skidaju pločice iz onih godina kada je Crvena Zvezda bila pobednik.

U jednom trenutku su spomenuli „gospođu Čović“ iz samo njima poznatih razloga, a pitali su se da li da skinu i pločicu sa natpisom ekipe „Mege“, ali su ipak zaključili „da su sa njima dobri“.

Ovaj snimak pokazuje besmisao sportskog duha u Srbiji, a Košarkaški savez Srbije bi trebalo hitno reaguje.

Kup Radivoja Koraća je proteklog vikenda odigran u Nišu, a ekipa Partizana je osvojila ovaj pehar, pobedivši Crvenu Zvezdu.

Internetom kruži snimak na kojem nepoznata osoba sa pehara skida pločice iz onih godina kada je pehar osvajala i Crvena zvezda. Snuimak je usledio posle odigravanja kupa u Nišu.

Iz Crvene Zvezde je usledilo saopštenje u kome se komentariše snimak kao sramota koju će moratiu da objhasni „neko drugi“.

Neki su, čim su se malo izdigli, pokazali svoje pravo lice, a to je da svi drugi pored njih treba da glume takmičarski dekor i trpe raznorazna poniženja, poput ovog. O odsustvu sportskog rivaliteta i fer pleju, da i ne govorimo! Takođe se pitamo i da li je ovo pri korak doslednosti rečima novog predsednika KK Partizan NIS Ostoje Mijailovića „da je Crvena Zvezda neprijatelj“? Zato od čelnika Košarkaškog Saveza Srbije Predraga Danilovića, i potpredsednika Dejana Tomaševića zahtevamo hitnu reakciju i istragu: ko je ovo uradio, zašto je oskrnavio trofej i kakve će biti konsekvence za ovu nezapamćenu bruku i sramotu i još jedan šamar našoj košarci!- navodi se između ostalog u saopštenju Crvene Zvezde.

Zvezdino saopštenje: Zadržaćemo ligaški trofej

Zato pre odgovora koje nestrpljivo čekamo zajedno sa kompletnom srpskom javnosti, istovremeno obaveštavamo čelnike Košarkaškog Saveza Srbije da ćemo prelazni pehar namenjen osvajaču Košarkaške Superlige Srbije zadržati u prostorijama KK Crvena zvezda mts bez obzira na ishod šampionata u junu mesecu, kako ga takođe neko ne bi oskrnavio, samo zato što se, gle čuda, u ovoj zemlji još neko „drznuo“ da osvoja trofeje?

Zadržaćemo ga, jer je to istorija srpske košarke koju su pisali i KK Crvena zvezda mts i taj isti KK Partizan, Borac, OKK Beograd, Radnički sa Crvenog Krsta, FMP, Mega, Metalac, pa nekadašnji učesnici finala i međunarodnih takmičenja Hemofarm, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Mašinac, Sloga, Tamiš, i mnogi drugi. I u dobrom ili u nešto lošijem stanju, sa ili bez rezultata, svi oni i hiljade drugih klubova su ISTORIJA SRPSKE KOŠARKE! Koju neko neće izbrisati i menjati skidanjem pločica sa trofeja koji pripada na prvom mestu srpskoj košarci – navodi se u Zvezdinom saopštenju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *