„Štafeta srcem“ – humanitarna IT trka za opremanje roditeljske kuće u Nišu

Humanitarna IT trka „Štafeta srcem“, koja se organizuje sa ciljem prikupljanja sredstava za opremanje roditeljske kuće u Nišu, biće organizovana u petak, 7. juna, u Niškoj tvrđavi. Donacija će ove godine biti usmerena udruženju NURDOR za poboljšanje uslova u kojima deca borave. IT kompanije iz Srbije i regiona mogu da prijave svoje zaposlene za učešće u trci, koja će biti štafetna, a start je u Niškoj tvrđavi u 18 časova.

Organizator trke kompanija „Syrmia“, već treću godinu zaredom organizuje ovakav događaj na kojem se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije. Ove godine su to, kako kažu, devojčice i dečaci koji se leče od malignih bolesti i kojima su neophodni bolji uslovi u roditeljskoj kući, u kojoj borave dok traje njihovo lečenje.

„Ovaj događaj smo prvi put organizovali 2022. godine i inicijalno je krenuo kao ideja da okupimo IT zajednicu u Nišu, oko zajedničkog cilja, a to je humanost i društvena odgovornost. U međuvremenu, trka je prerasla u kompleksan i pažljivo pripreman događaj prepoznat od strane IT zajednice koju okupljamo“ – kažu organizatori.

Naglašavaju da jedna kompanija može da prijavi više timova, za svaki tim se plaća kotizacija u iznosu od 8000 dinara, a rok za prijave je sreda, 29. maj. Po završetku trke, planirano je druženje uz muziku u bašti Planinarskog doma.

Trku je prošle godine podržalo 40 kompanija iz IT domena, učestvovalo 68 timova i ukupno 278 trkača, a zahvaljujući prikupljenim sredstvima, kupljena je medicinska oprema Klinici za dečju reanimaciju i intenzivnu negu Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *