Sudski epilog: Pet godina zatvora za pokušaj ubistva

Ivan Konstatinović (23) iz Aleksinca osuđen je prvostepeno na pet godina zatvora jer je nožem ubo predsednika ženskog rukometnog kluba „Aleksinac“, Nenada Đurića ispred sportske hale u ovoj opštini.

foto: Kurir

Đurićev advokat, Miloš Jovanović objašnjava da je Konstatinović prvo osuđen na četiri i po godine zatvora, ali pošto se tužilaštvo žalilo, Apelacioni sud mu je preinačio osudu na pet godina.

Konstatinović je osuđen za krivično delo ubistvo u pokušaju ispred hale sportova kada je 13. septembra 2018. godine sa još nekoliko lica sačekao Đurića pri izlasku iz objekta i nakon verbalne rasprave došlo je do tuče i povrede Đurića. On je nekako uspeo da se izvuče i uđe u halu gde su devojčice održavale trenining.

To je stvarno bilo užasno, ja sam izašao i video nekoliko lica u dvorištu sportske hale. Nisam ustukao, došlo je do udaraca gušanja i slično, a onda sam osetio bol u trbuhu. Video sam ko me je napao i video sam da su se razbežali kada su videli krv. Lekari iz Hitne su došli i odvezli me u nišku bolnicu gde su mi sanirali ranu – rekao je Đurić.

U presudi piše da će Konstatinoviću važiti boravak u pritvoru, u kome je bio do presude.

Da se te noći Đurić mahinalno nije pomerio prilikom zamaha nožem, došlo bi do fatalnih posledica.

On je stao ispred mene i rekao „Gde ćeš sad“? zamahnuo je nožem u pravcu mog grudnog koša, ali ja sam mahinalno uistuknuo tako da je nož završio u trbuhu – ispričao je Đurić na suđenju.

U presudi se navodi da je Konstatinović nakon incidenta napustio Aleksinac, ali je ubrzo pronađen, a kao motiv za napad se navodi sukob Đurića sa Konstatinovićevim ocem što je potvrdio i svedok A.M. na jednom od suđenja.  On je kasnije pokazao istražnim organima gde je bacio nož kojim je ubo Đurića.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *