Sve spremno za Urban fest 2018

Park „Čair“ se od 1. do 5. septembra pretvara u pravi „urban land“, jer će se upravo tamo održati 14. po redu festival studentskih pozorišnih scena „URBAN FEST“. Ljubitelje pozorišta i ove godine očekuju odlične predstave, talentovani glumci, ali i brojne novine.

Klik za uvećanje

Studentski kulturni centar Niš sa zadovoljstvom obaveštava ljubitelje pozorišta da se „URBAN FEST“ 2018. održava tokom prvih pet dana septembra. Novina koju od ove godine je da će se, od sada, festival svake godine održavati u drugoj gradskoj opštini – ovoga puta to je GO Medijana. Tokom svih dana trajanja festivala predstave će se igrati u parku „Čair“, ispred i iza zgrade Dečijeg centra.

Svake večeri igraće se po dve predstave, prva od 20.30 č, a druga od 22.30 č. Novo je i što će na festivalu prvi put postojati dve selekcije – amaterskih pozorišta, kao i fakulteta i akademija dramskih umetnosti.

Na festivalu „URBAN FEST 2018“ biće odigrano deset predstava, od toga devet u takmičarskom delu, a ocenjivaće ih žiri u sledećem sastavu : Ivana Nedović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu, Zoran Cvetković , glumac i reditelj i Angelčo Ilievski , reditelj i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju, koji je i predsednik žirija. Umetnički direktor festivala i selektor predstava je glumac Narodnog pozorišta Aleksandar Mihailović.

Inače, poslednjeg dana festivala 5. septembra, u okviru obeležavanja Dana Republike Srpske u Srbiji, igraće se predstava „Neizgovoreni glasovi“, banjalučkog pozorišta.

„URBAN FEST“ ove godine ima i specijalni žiri– studenti Filozofskog fakulteta biraće najbolji glumački par.

Program je potpuno besplatan, a mi pozivamo sve Nišlije, sve građane koje vole pozorište, da nam se tokom trajanja „URBAN FEST-a“ pridruže, kako bismo zajedno, naš grad pretvorili u veliku pozornicu.

SKC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *