SZS u Nišu poziva na „oslobađanje“ medija

Miodrag Stanković (Demokratska stranka) i Dragan Stojadinović (Narodna stranka), predstavnici Savetza za Srbiju u Nišu pozvali su vlast da „oslobodi“ medije.

Dragan Stojadinović i Miodrag Stanković

Drastičan primer funkcionisanja odnosno nefunkcionisanja medija je dešavanje oko RTS-a i u RTS-u od pre nekoliko dana. Jednu sliku je slao ministar a paralelno sa tim smo mogli da vidimo potpuno suprotnu sliku uživo. Da ne zaboravimo da svaki građanin koji ima brojilo za struju mesečno izdvaja 2e za objektivno informisanje JAVNOG servisa. Ako u Srbiji ima 2,5 milona brojila, prostom računicom dolazimo do cifre od 5 MILIONA EVRA mesečno koju GRAĐANI SRBIJE IZDVAJAJU zarad RTS-a, odnosno 60 miliona evra godišnje. Da li je to mnogo za nacionalni javni servis? Verovatno da nije ali to je skoro godišnji budžet grada Niša – rekao je Stanković.

Dragan Stojadinović kaže da je ulazak opozicije na RTS je samo posledica izveštavanja RTS-a ali i drugih medija sa nacionalnom frekvencijom.

Dugoročno medijsko ignorisanje velikog broja građana i njihovih političkih predstavnika, uvek dovodi do tenzija u društvu. Ulazak gradjana na RTS nije njihova bahatost nego kulminacija pomenutih tenzija. Savez za Srbiju insistira na tome da grad Niš dobije regionalni ili makar gradski javni servis. Sa druge strane, Srpska napredna stranka, novcem koji je dovoljan za finansiranje javnog servisa, kroz medijske projekte, finansira privatne televizije koje promovišu naprednjačku politiku. Najbolji primer medijske blokade je činjenica da za godinu i po dana postojanja u Nišu, Narodna stranka nikada nije gostovala na nekoj od niških televizija. Srpska napredna stranka je podelila Srbiju na dva dela. Na one koji ispred televizora gledaju promociju Aleksandra Vučića i one koji na trgovima protestuju protiv njega. Savez za Srbiju poziva Srpsku naprednu stranku da otvori medije i time smanji tenzije i podele u društvu – napomenuo je Stojadinović.

Oni su pozvali da se narod okupi sutra 22. marta na Trgu kralja Milana gde će se održati protest „Niš bez straha – #1 od 5 miliona“.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *