Tribina: Koliko smo medijski pismeni?

Tribina pod nazivom „Javni interes građana Niša i njegovo ostvarivanje kroz projektno finansiranje“ održana je juče u Media i reform centru u Nišu. Govornici su bili Miodrag Miljković iz udruženja građana „Vetrenjača“, koje je i organizator ovog skupa, kao i Mladen Velojić iz Media i reform centra.

Mladen Velojić i Miodrag Miljković vodili tribinu

Na tribini je naglašeno da je nephodno sprovoditi monitoring projekata.

Važno je da se zna šta su mediji proizveli i koliko je to pomoglo građanima da budu informisaniji i bolje funkcionišu. Vezano za monitoring, isto je bitno kako se mediji ophode prema novcu koji dobijaju od građana“, rekao je Mladen Velojić.

Pored samog projektnog finansiranja, govorilo se i o medijskim zakonima, kao i definisanju samog javnog interesa. Zaključeno je da svaki projekat treba da bude ocenjen na osnovu kvaliteta i mogućnosti njegovog uticaja.

Da bi građani imali benefit od projektnog finansiranja, oni koji raspisuju konkurs bi trebalo da predvide da sve teme treba da se obrade, a ne da se više projekata preklope preko jedne teme.“, izjavio je Miodrag Miljković iz udruženja „Vetrenjača“.

Tribina predstavlja završni deo projekta „Medijska pismenost za sve“ i u okviru toga je održano ukupno osam radionica. Ovom prilikom dodeljeni su sertifikati studentima, koji su učestvovali na pomenutim radionicama.

Dijana Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *