U Narodnom pozorištu juna šest predstava i jedna premijera

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu  tokom juna naći će se šest predstava, među kojima je i jedna premijera.

Građani Niša će 18. juna moći videti  premijeru predstave „Jesenja sonata“ koju je režirao Dejan Cicmilović a koja je rađena po motivima istoimene drame Ingmara Bergmana.

Predstavom „Ulica usamljenih automobila“ niško Narodno pozorište zatvoriće ovogodišnji 63. festival „Sterijino pozorje“ u Novom Sadu.

Očekuje se i gostovanje pirotskog Narodnog pozorišta u Nišu 5. juna sa predstavom „To kod nas ne može da bude“. Tekst je pisao Slobodan Obradović prema motivima pripovedaka Radoja Domanovića a režiju je radila Isidora Goncić.

I ovog meseca predstava „Gospođa ministarka“ će se naći na repertoaru 6. juna, dok će 20. juna učestvovati na festivalu „Gola mesečina“ u Skoplju sa početkom u 21 čas. Na repertoaru će se 11. juna još jednom naći i predstava „Život je kabare“.

Sa predstavom „Žorž Danden“ Narodno pozorište najavljuje gostovanje u tri grada: u Doljevcu 13. juna, u Merošini 15. juna, oba sa početkom u 19 časova, a 25. juna u Gadžinom Hanu  sa početkom u 19:30. Predstavu je režirao Dragoslav Savić po istoimenoj Molijerovoj komediji.

Pored redovnog repertoara, u pozorištu će 3. juna biti odigrana i plesna predstava „PinokiYo“ u izvođenju „Continuum“ plesnog teatra i plesnog kluba „Swing“. Opština Medijana organizuje 13. juna „Veče šansona i evergrin muzike“ dok će 21. juna Elena Pilipenko održati javni čas baleta.

Sve predstave počinju u 20 časova osim ukoliko nije drugačije naznačeno.

Karte za predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

I.P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *