U Nišu broj turista manji za 5 odsto, kroz aerodrom „Konstantin Veliki“ prošlo 5 hiljada putnika manje

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru i februaru ove godine Niš je posetilo 13.520 turista, što je smanjenje od 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Istovremeno, Nišku Banju je posetilo samo 373 gostiju, što predstavlja pad od 17,7 odsto u poređenju sa početkom prethodne godine.

Po zvaničnoj statistici, u Nišu je gotovo bio jednak broj domaćih i stranih turista. Domaćih turista je bilo 6.886, dok je stranih bilo 6.634. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj domaćih turista je porastao za 1,5 odsto, dok je broj stranih turista opao za 11 odsto. Većinu posetilaca Niške Banje činili su domaći gosti, njih 301, dok je stranih gostiju bilo samo 72.

Najposećeniji grad u Srbiji je Beograd, a odmah iza njega Novi Sad. Vrnjačka Banja i Sokobanja su najposećenije banje u Srbiji, sa 20.442 i 11.652 gostiju tokom januara i februara. Među planinskim centrima, Zlatibor je najtraženiji sa 66.654 turista, dok se Kopaonik nalazi na drugom mestu sa 48.097 posetilaca.

Takođe u prva tri meseca ove godine kroz aerodrom „Konstantin Veliki“ prošlo je oko 5 hiljada putnika manje, odnosno 16 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, što je posledica i manjeg broja letova u prva tri meseca ove godine od 10 odsto.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *