U Nišu preko 40.000 građana za smanjenje cene grejanja

Protest nišlija koji su se pobunili protiv nerealno visoke cene daljinskog grejanja, ne jenjava. Od 27 potpisa predsednika kućnih saveta na početku, do danas je broj porastao na 383, ne računajući vlasnike individualnih stambenih zgrada, kojih je ne mali broj, i u inicijativnom odboru procenjuju da je u protest uključeno više od 40 hiljada gradjana Niša.

bunt 1

U ponedeljak, 18.05.2015. godine, u 17 sati u prostorijama mesne kancelarije „Božidar Adžija“ biće održan sastanak na kome će prisutni biti obavešteni o pregovorima sa predstavnicima Grada i Toplane. Takodje, planirano je osnivanje Udruženja predsednika Skupština stanara i vlasnika stambenih zgrada.

Ovo Udruženje će se baviti zaštitom interesa gradjana, korisnika komunalnih i usluga drugih javnih preduzeća i zahtevaće da njegovi članovi učestvuju u radu upravnih organa svih javnih preduzeća u gradu.

2 Comments

  1. Da li u vom gradu postoje i oni gradjani koji nisu prikljuceni na daljinski sistem grejanja i da li vlast registruje njihove potrebe i mogucnosti za grejanjem. A koliko znam njih je preko 78% u ovom gradu.

    Gospodo posto hocete da ujutru kad ustanete imate zagrejane prostore bez lozenja, pepela, cepanja drva i tusiranja na kraju dana, odresie kesu, jer nema vise , sve sto se napravu gradskoj toplani pokrivace se iz budzeta grada Nisa na teret svih gradjana.
    I ja bih voleo da mi gradonacelnik plati drva a da istu vrnem na 12 rata.
    S postovanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *