U Nišu uhapšena tri muškarca u dramatičnoj akciji Žandarmerije?

U akciji Žandarmerije koja je sprovedena u nedelju oko 01,20 sati u Nišu, uhapšene su tri muške osobe, nezvanično saznajemo. Kako nam je rečeno muškarci su od ranije poznati policiji. Akcija je izvedena između ostalog i u restoranu „Stara Srbija“ u centru Niša, a ceo prostor oko objekta je bio pun specijalnih policijskih vozila. Za sada nije poznato da li su sva tri lica uhapšena u ovom restoranu. Kontaktirali smo policiju jutros (ponedeljak) gde su nam rekli da će objaviti saopštenje tako da će se tada znati da li su zaista uhapšena tri lica i zbog čega su uhapšeni.

Isečak iz video materijala MUP-a

Iz policije za sada nisu saopštili identitet osumnjičenih. Ministar policije Nebojša Stefanović je naveo juče da je u celoj Srbiji sproveden akcija „Ares“ koja se odnosila na hapšenje lica koja su vršila različita krivična dela, ali se ni u jednom delu ne spominje Niš i okolina.

Uhapšeno je 360 lica koja se sumnjiče za različita dela, a akcija policije od sinoć je verovatno bila deo akcije „Ares“.

Nišlije su bile uznemirene akcijom policajaca koji su nosili fantomke i automatske puške, što nije uobičajna slika na koju su građani navikli.

U protekloj nedelji građani su nam javili da su takođe u Nišu viđeni takozvani hameri sa pripadnicima Žandarmerije u fantomkama i to na dva mesta, u Hajduk Veljkovoj ulici i u Romanijskoj ulici, ali nismo saznali zbog čega i da li je to bilo u sklopu akcije „Ares“.

Oni su vrlo dramatično ušli u restoran, naredili su da svi legnu na pod sa raširenim rukama, a onda su legitimisali osobe. Onda su pustili i mene, između ostalog i praktično su ispraznili restoran – pričla jedan od gostiju.

U video klipu koji je objavio MUP Srbije se vidi kako je teklo privođenje u niškom restoranu.

Po niškim kuloarima se svašta nagađanja, kao i to da je bilo hapšenja i u kafani „Galija“ jer je bilo mnogo džipova ispred, ali nam radnici ovog objekta to demantuju.

U ponedeljak bi policija trebala, ili se bar to očekuje, da saopšti inicijale uhapšenih i sumnje u krivična dela kako bi se razjasnile okolnosti sinoćnje akcije.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *