U SKC-u: „Hadersvild“ u čast preminulog glumca Nebojše Glogovca

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra odigraće predstavu “ Hadersfild „, po tekstu Uglješe Šajtinca, a u čast jednog od najvećih glumaca na ovim prostorima, nedavno preminulom Nebojši Glogovcu.

Glogovac nakon uručenja nagrade na Filmskim susretima 2017. godine

Nebojša je ulogom Ivana u ovoj predstavi obeležio čitavu jednu pozorišnu epohu. Predstava je zakazana za četvrtak, 18. februar u 21 sat (Kamerna scena SKC-a Niš)
Režiju potpisuje Andrija Stojković.

Cena karte je 100 dinara i može se kupiti u turističkoj agenciji “ Travego “ ili sat vremena pre predstave na samom ulazu u Pozorište.

O PREDSTAVI

Predstava Hadersfil je drama koja govori o propaloj generaciji likova, prijatelja, koji, družeći se godinama, nikad zapravo ne otvore jedni pred drugima. Živeći maske svojih života i uloga koje su sebi namenili, odbijaju da odrastu i prihvate realnost a tek dolazak prijatelja Ivana, daje im ogledalo kroz koje prvi put, vrednuju i sebe i svoje živote u sadašnjosti. Iz ovog susreta, rađaju se pitanja i preispitivanja, dokle su stigli, ka čemu idu i najvažnije, ko su oni stvarno, danas.

SINOPSIS

Tridesetdvogodišnji Raša živi s ocem, penzionisanim alkoholičarem, u malom gradu u Srbiji. Jedva sastavlja kraj s krajem, daje privatne časove književnosti tinejdžerkama i vodi emisiju na lokalnom radiju. Rašina nova učenica Milica je lepa, energična, otvorena i ujedno njegova trenutna devojka.

Njegov komšija Ivan, nekada perspektivni džudista, prošao je kroz seriju psihotičnih epizoda i lečenja u mentalnim institucijama pre nego što se konačno vratio kući, gde živi s majkom.

Dule vodi magacin švajcarskih slatkiša i pokušava da glumi japija.

Monotoniju njihovih života prekida dolazak Igora, koji već 11 godina živi u Hadersfildu, u Engleskoj. Uveče se svi sastaju kod Raše i ono što na početku izgleda kao veselo okupljanje prijatelja pretvara se u emotivni uragan sećanja, gorčine i potrage za smislom.


Uloge:

Raša – Stefan Mladenović
Ivan – Andrija Stojković
Milica – Maja Krstić
Dule – Miloš Unić
Igor – Bratislav Prolović
Otac – Miroslav Krstić


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *