Učeničke kompanije srednjoškolaca iz Niša i Žitorađe svojim proizvodima do Nacionalnog takmičenja

Niš je bio centar okupljanja najpreduzimljivijih srednjoškolaca iz regiona jugoistočne Srbije. Na regionalnom takmičenju preduzetništva, učenička kompanija SweetNi iz Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu, osvojila je drugo mesto za svoju zdravu verziju eurokrema, i tako prošla na Nacionalno takmičenje učeničkih kompanija.

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija za jugoistočnu Srbiju okupilo je u Nišu 31 učeničku kompaniju od preko 150 učenika iz 11 gradova. Za najbolju ideju je izabrana narukvica za avanturiste koju su osmislili gimnazijalci iz Zaječara, a treće mesto osvojila je učenička kompanija Srednje škole iz Žitorađe koja je proizvela biopreparate koji stimulišu rast i štite biljke.

„Bilo je ovo jedno od najkonkurentnijih takmičenja do sada ali na kraju četvoročlani žiri odlučio je da su ovo najbolje kompanije koje direktno prolaze na Nacionalno takmičenje učeničkih kompanija“ – navode iz Dostignuća mladih.

Učenička kompanija „SweetNi“ iz Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu obezbedila je plasman na Nacionalno takmičenje zahvaljujući poslastici za koju kažu da ne sadrži dodati šećer, hranljiva je i zdrava, a istovremeno ukusna.

„Kompanija proizvodi, pakuje i prodaje jedinstven krem na bazi žira, koji obiluje vitaminima, mineralima, i drugim hranljivim materijama što ga čini zdravijim“ – navode iz kompanija SweetNi.

Bronzanu medalju osvojila je učenička kompanija Ecoplants iz Srednje škole iz Žitorađe. Oni su se bavili proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane, koji stimulišu rast i štite biljke povrtarke od štetočina.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *