Udruženje za pomoć Nišlijama akcijom „Čepening“ doniralo Klinici za infektologiju mehanička kolica

Već dugi niz godina od kako postoji humanitarna akcija, unutar akcije „Čepening“, pojedinci, škole, stambene zajednice, ustanove i klinike prikupljaju plastične zatvarače koji se kasnije recikliraju. Od tako prikupljenih sredstava kupuju se kolica i druga pomagala koja se doniraju kada i gde se za to ukažu potreba i mogućnost. Ovog puta Klinici za infektologiju UKC Niš donirano je dvoje mehaničkih kolica.

Akcijom „Čepening“, kako kaže Vojkan Živković iz Udruženje za pomoć Nišlijama, od stečenih sredstava nabavljaju se, kako mehanička tako i motorna kolica i neka druga ortopedska pomagala ne samo za pojedince ili ustanove nego i za klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. U ovom slučaju je to Infektivna klinika, a do sada je raznim klinikama uručeno tridesetak pomagala.

„Godišnje sakupimo deset tona a to za sada traje deset godina. Za razliku od flaša koje naši komunalci vide i lako sakupe, čepovi najčešće ostaju decenijama tako da ovo naše sakupljanje ima dodatnu ekološku notu. Od onoga što je u suštini đubre mi od toga pravimo gotov novac i pomažemo jedni drugima.“ – rekao je Živković.

Direktor Klinike za infektologiju, Miodrag Vrbić, naglašava da je potrebno više ovakvih primera jer smo se, kako kaže, zatvorili u sebe pa se ovakve humane stvari retko događaju.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *