Uhapšen niški većnik Branislav Kačar

Branislav Kačar(27), gradski većnik u Nišu uhapšen je danas popodne, potvrđeno je „Građaninu“ u Policijskoj upravi.

foto: FB/Branislav Kačar

U niškoj policiji potvrđuju da su u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom, uhapsili funkcionera gradskog veća grada Niša B.K. (27), zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Sumnja se da je B.K., tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača. Takođe se sumnja da je B.K., u septembru ove godine, uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša, da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, što je on i učinio, navode u policiji.

Oni kažu da postoje sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014.godine.

Osumnjičenom B.K. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dok će protiv još trojice osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, navode policajci.

Kačar je član Srpske napredne stranke i najmlađi je gradski većnik u sadašnjoj gradskoj vladi, a brzo po dolasku na to mesto je postao desna ruka Darku Bulatoviću, gradonačelniku Niša. Bulatović se večeras nije javio na telefon da prokomentariše hapšenje svog pomoćnika.

M.S.

6 Comments

  1. „Desna ruka“ ? Kakva li je „leva ruka“ ?
    „Tender za ciscenje“… gde li se izgubise „snimljeni tenderi“ i trake DB-ovog predhodnika ?
    Ne gine Kacharu „drugarska kritika“ !

  2. Ma on mu je desna ruka odavno. Jel ga zaposlio u EPS, čuvao ga i izdržavao , mazio i pazio , klasična marioneta Bulatovića, baš kao i ostali većnici, Sve će se lepo razmotavati , a da je morala predsednik gradskog veća bi morao da razmišlja o OSTAVCI, a to je već pomenuti – Bulatović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *