Uhvaćeni na delu dok izbacuju šut na divljoj deponiji u naselju Stevan Sinđelić (FOTO)

Dva muškarca sinoć su od Komunalne policije dobila prekršajne naloge zbog toga što su iz kamioneta „Kia motors“ izbacicvali šut na zelenoj površini naspram „Eko pumpe“ u naselju Stevan Sinđelić.

Opština Crveni krst je ovu lokaciju čistila više puta, ali su nakon svih pokušaja nesavesni građani opet na tom mestu pravili divlju deponiju. jedni od nesavesnih građana su sinoć oko 21,30 sati „dolijali“ tako da je odmah pozvana Komunalna policija koja im je izdala prekršajne naloge. Da nesreća bude veća, oni su šut isipali iz kamiona preko šahte gde prolazi kanalizacija za naselje Branko Bjegović.

Stalno obilazim tu lokaciju jer neki kada bace šut to i zapale pa može doći do požara vvećih razmera. Često zovemo vatrogasce. Policija je sinoć došla za dva tri minuta i ovima koji su isipali šut naređeno je da vrate šut u kamion i odlože ga na zakonom propisano mesto na deponiji – saopštio nam je Ivan Krstić, član saveta građana Mesne kancelarije „12. februar“.

Deponija danju ovako izgleda

Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije kaže da se kazne za bacanje smeća na nepropisanom mestu kreću od 20.000 do 60.000 dinar, zavisno da li je fizičko lice, preduzetnik ili pravno lice. Ukoliko je preduzeće u pitanju na 60.000 dinara propisuje se kazna još 60.000 dinara za odgovorno lice u toj firmi.
Đorđević napominje da Komunalna policija može da izda prekršajne naloge samo u slučajevima kada uhvati na delu krivce, a naknadne žalbe se moraju podnositi komunalnoj inspekciji.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *