Ukida se let Niš – Malme: Inicijativa traži odgovore od Vlade Srbije

Mađarska kompanija Wizz Air je potvrdila je „gašenje“ linije Niš Malme(Švedska) od januara 2019. godine. Ova kompanija obustavila je letove iz Niša do Getingena u Nemačkoj.

U kompaniji kažu da je u pitanju uobičajena praksa u vaduhopolovnoj oblasti.

Linija Niš-Malme se ukida 7. januara 2019. godine. Putnicima pogođenim ovim izmenama nudi se neka alternativna linija, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata“, kažu u Viz Er-u gde ostavljaju mogućnost da uspostave neku novu liniju.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ reagovala je danas povodom ove odluke.

Od niškog aerodroma zahtevamo da obavesti javnost o uzrocima gašenja lou kost linije koja ima najveći broj putnika, kao i o svoj komunikaciji između republičke Vlade i niškog aerodroma u vezi sa ovim poslom. Od Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevamo da pod hitno prekine sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, kao i da javnosti predstavi „planove razvoja aerodroma u Nišu“ i iznos sredstava koji je predviđen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave u Nišu, rekao je Mladen Jovanović jedan od inicijatora.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *