Umrla samohrana majka od gripa u Nišu

Sanja R.(75) umrlo je u toku noći od gripa u niškoj Infektivnoj, potvrđeno nam je u Kliničkom centru u Nišu. Ona je prve simptome gripa osetila pre mesec dana da bi nešto kasnije bila smeštena na kliniku.

  • Pacijentkinja je umrla u toku noći zbog virusa AH1H1, a bolovala je od dijabetesa tako da je grip bio udar na njen zdravstveni sistem koji nije izdržala, rečeno nam je na Infektivnoj klinici.
Sanja R. foto: facebook

Sanja R. je pre više od dva meseca radila u jednoj od mesara na niškoj velikoj pijaci da bi kasnije prešla da radi u jednu od niških kafanica u blizini glavne autobuska stanice.

  • To je jedna vesela žena, uvek nasmejana, svi je pamtimo i kao dobrog drugara. Ona je imala dijabet, ali to među zaposlenima niko nije primećivao – kaže jedan od njenih kolega.

Sanja ima punoletnu ćerku. Sahrana je zakazana za 7. februar na groblju u naselju Komren.

U utorak bilo je otpusta određenog broja pacijenata sa Klinike za infektivne bolesti ali i novih prijema, te je trenutno hospitalizovano ukupno 26 pacijenata, od kojih je petoro na respiratorima.

  • Tokom protekle noći (5. na 6. februar) je zbog već postojeće hronične bolesti od dijabetesa i novonastalih pratećih komplikacija, preminula pacijentkinja iz Niša S.R. 44 godine stara, kod koje je analizom krvi potvrđeno prisustvo virusa gripa, saopštili su iz Uprave Kliničkog centra.

Kako pravila i Zakon nalažu, ovaj smrtni slučaj odmah je prijavljen niškom Institutu za javno zdravlje i Institutu Batut.

Ovo je treća žrtva gripa u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *