Uspeh: U Nišu se igra jedna grupa Evropskog prvenstva za košarkašice!

Niš će biti domaćin jedne grupe Evropskog prvenstva za košarkašice koji organizuje Srbija 2019. godine. Srbiji je ovu ulogu dodelila Međunarodna košarkaška federacija FIBA, a Košarkaški savez Srbije je odlučio da Nišu i Zrenjaninu dodeli ulogu domaćina po jednoj grupi. preostale dve grupe, od četiri, igraće se u Letoniji, a završnica će se igrati u Beogradu.

foto: KSS

Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

Dejan Tomašević kada je poslednji put boravio u Nišu

Generalni sekretar KSS, Dejan Tomašević istakao je da su košarkašice najzaslužnije što će EP 2019. biti u Srbiji.

Ovo nije pobeda samo ljudi iz KSS, tu na prvom mestu mislim da su najzaslužnije devojke koje su fantastičnim rezultatima u poslednje vreme skrenule pažnju na sebe i Srbiju, kao zemlju ženske košarke. Hvala i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu i njihovim čelnim ljudima, koji su prihvatili veliku obavezu, jer i bez njihove pomoći ne bismo mogli da organizujemo EP. Ovo je velika stvar. U trenutku kada smo imali nesreću da ženska reprezentacija prođe kako je prošla, za dve godine ćemo biti domaćini Evropskog prvenstva i siguran sam da ćemo tada biti mnogo spremniji. Već od ponedeljka krećemo u pripremu i realizaciju ovako velikog događaja. Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koje imaju iskustva sa organizovanjem velikih takmičenja i mislim da tu neće biti problema – rekao je između ostalog Tomašević.

Hala „Čair“ će sigurno u to vreme biti ispunjena do poslednjeg mesta jer je poznato koliko Nišlije pružaju podršku srpskim reprezentacijama.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *