Većnik obećao (00:42) novo školsko dvorište, vlast nije ispunila (VIDEO)

Gradski većnik, Branislav Kačar obećao je na svečanosti prijema prvaka 1. septembra prošle godine da će Osnovna škola „Radoje Domanović“ iz Niša za dva do tri meseca dobiti potpuno novo dvorište. Deca i zaposleni su iz ove renomirane obrazovne ustanove to zaista i očekivali jer je tom prilikom rekao „da neće sve ostati na obećanjima zato što se sredstva na računu već nalaze (video 00:42)“. Dobio je aplauz i pohvale što se na snimku vidi i čuje, a na tome je sve i ostalo.

Branislav Kačar . foto: Medija i reform centar

Ipak, istina je malo drugačija. Sačekali smo da od tog dana prođe četiri meseca, a ni jedan pijuk nije dotako dotrajao beton dvorišta ove škole koja na svakom koraku ređa nagrade i uspehe. Obećanje je sačekalo zimski raspust, a „od „čvrstog“ obećanja nije bilo ništa.

Sigurno da Kačar ovo obećanje nije dao u svoje ime, sigurno da krivica „ne pada“ samo na ovu mladu i neiskusnu osobu jer on to nije mogao samoinicijatvno da obeća i izmisli već i na odeđeni sekretarijat koji je to trebalo da sprovede, pa na kraju krajeva i na samu vlast koja je odgovorna za takve radove.

Kačar se danas nije javljao na privatni telefon da proveriomo dokle se stalo sa mogućnošću da se ovi radovi izvedu. Gradski većnik Svetozar Aleksov, sada zadužen za obrazovanje se javio na telefon, ali je rekao da nije u toku sa tim poslovima.

Nepoznata mi je tematika toga tako da ne mogu da komentarišem ništa na tu temu, rekao je Aleksov.


Ima nade za radove u školskom dvorištu

Ipak, u jutarnjem programu Niške televizije gostovao je gradski većnik Miloš Milošević. Poslali smo zvanično pitanje preko e-maila, ali kao građanin – da li će radova ipak biti. On je prokomentarisao da će se obećano ispuniti, ali u smanjenom obliku i da će deca dobiti novo školsko dvorište u koje godinama nije ništa uloženo.

Prijem đaka prvaka – 1. septembar 2017. godine

To je bio projekat preko međugranične saradnje od oko 10 miliona dinara koji nije prošao. To je bio ambiciozan projekat. Tu je bilo opredeljeno nekih osam miliona i to je ono što će se raditi. U pitanju su sportski tereni i svlačionice, koliko se sećam iz projekta. Bilo je dileme šta izbaciti iz tog projekta. Realizovaće se taj projekat u smanjenom obliku bez jednog odbojkaškog igrališta. Uglavnom, prema programu izgradnje biće realizovan ove godine – rekao je Milošević tom prilikom.


M.S.

1 Comment

  1. Pustite čoveka, ne može da stigne sve. Pritvorenici su trenutno angažovani na iskopavanju grobnih mesta na Novom groblju. Kad tamo završe, sledeće je dvorište škole

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *