Vojna parada „Odbrana slobode“ završena u Nišu (video i foto)

Parada „Odbrana slobode“ gde su Vojska Srbije i policija pokazali svoju spremnost je završena u Nišu. Građanima se obratio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi „Odbrana slobode“, da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena“, istakao je Aleksandar Vučić.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne „Bože pravde“, obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.

Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.

Na paradi je bilo nekoliko hiljada građana. veliki broj ljudi u publici je bio iz javnih preduzeća u Nišu, a viđeni su i autobusi iz Vranja, Vlasotinca, Bele palanke, Bujanovca, Pirota, Kruševca i drugih mesta.

Organizacija nije bila idealna jer na tribinama bilo mnogo mesta, ali takoreći su bile u nivou asfalta na Bulevaru Nikola Tesla tako da se narod tiskao pored ulice, a novinari i fotoreporteri su imali loše uslove za rad jer je malo mesta planirano za njih.

Predsednik Vučić je rekao da će popodne biti na prezentaciji izgradnje novog dela stadiona Čair.

gradjanin.rs/agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *