Vratiti stari sjaj selima u opštini Pantelej

Stanje i perspektive poljoprivrede na teritoriji Grada Niša, posebno marginalnih i najnerazvijenih područja bila je tima šeste sednice skupštinskog pododbora za marginalna i nerazvijena područija.


Sednica je održana u Nišu, u Gradskoj opštini Pantelej. U radu sednice učestvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, poslanici Skupštine Srbije, predstavnici Grada Niša i gradskih opština.

Na sednici je rečeno da na teritoriji opštine Pantelej ima 12 sela koja su nerazvijena, a nekada su bila glavni proizvođači grožda.

Ovaj skup je početak pokušaja da animiramo sve one koji mogu da ulože u naša sela da to učine. Mi smo sada na visokom mestu po siromaštvu, a tome doprinosi i to što su nam sela nerazvijena. Mi sami ne možemo da ih pokrenemo u veću proizvodnju, znači trebalo bi tražiti pomoć republike Srbije jer je poznato u kakvoj je situaciji Grad Niš – rekao je Vasiljević.

Svetozar Aleksov, gradski većnik zadužen za poljoprivredu, naveo je da je Grad Niš u poslednjih godinu dana uložio 56 miliona dinara u ovu gradu, ali da ce se truditi da ti podsticaji budu viši.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanja Gradske opštine Pantelej

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *