Vučić otvorio hotel „Nais“ uz prisustvo brojnih javnih ličnosti

Na auto putu Beograd- Niš, na samom ulazu u Niš, kod naplatne rampe Nais, juče je svečano otvoren renovirani hotel “Nais”, koji nije bio u funkciji od 2012. godine.

Hotel je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a otvaranju su prisustvovali ministri Siniša Mali, Branko Ružić i Aleksandar Antić, te rukovodstvo grada Niša. Među gostima su primećeni i direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, vlasnik medijske kompanije Pink Željko Mitrović, novinar Milomir Marić i druge javne ličnosti.

Na otvaranju bio i pevač Zdravko Čolić

Otvaranju je prisustvovala porodica Ivice Tončeva, državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, funkcionera Socijalističke partije Srbije i srpskog preduzetnika. Prema podacima Agencije za provredne registre, hotel od pre dve godine ima četiri vlasnika, od kojih su dva njegove čerke, Aleksandra i Marija Tončev, od kojih Marija, prema dostupnim podacima, takođe radi u istom ministarstvu.

Ovo mi je 11. hotel ili hotelski kompleks koji otvaram u Srbiji, i ovde sam iz nekoliko važnih razloga. Prvi je taj što „Nais“ verovatno zauzima najlepše i najznačajnije mesto na teritoriji cele naše zemlje. On se nalazi na raskršću puteva, jer tačno sa tog mesta ide se južno ka Skoplju, Atini i Solunu, istočno ka Pirotu, Dimitrovgradu, Sofiji- rekao je Vučić.

On je kazao je i da je “zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije iako su mogli i nuđeno im je” i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor. Osvrćući se na prisustvo gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palmu, poželeo im je da naprave veći akvapark nego što je u Jagodini.

Direktor „Nais rizorta“ Tomas Pavlović je kazao da hotel „Nais“ ima četiri zvezdice, 230 ležajeva, restoran sa 250 mesta i konferencijsko- kongresni prostor sa 650 mesta, velnes i spa centar, a da će od sledeće sezone imati i mini akva park. U renoviranje hotela uloženo je deset miliona evra, rekao je.

Tončev je pre dve godine negirao da ima bilo kakve veze sa kupovinom hotela “Nais”, obrazlažući takvu tvrdnju rečima da su obe njegove ćerke “punoletne”. Hotel je pre toga, 2016. godine, kupio konzorcijum u kojem su bili surdilička firma “Trgogradnja” i još dve osobe, plativši ga 135 miliona dinara.

Kao deo niškog preduzeća “Srbija- turist”, hotel je 2003. godine prodat američkoj kompaniji “Junivorld” ( Uniworld), u vlasništvu Srbe Ilića, američkog biznismena niškog porekla. Agencija za privatizaciju je poništila tu privatizaciju zbog navodnog nepoštovanja ugovornih obaveza, a Međunarodni arbitražni sud je “Junivorldu” vratio “Srbija- turist” i naložio Srbiji da mu isplati odštetu od tri miliona evra.

Hotel „Nais“ je, inače, izgrađen 1982. godine i bio je u državnom vlasništvu.

Z.M. List Danas

foto: Budućnost Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *