Vujovićeva plata od 20.000 evra mesečno je previsoka za niški standard?

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša saopštio je medijima da će proslavljeni srpski rukometaš Veselin Vujović imati 20.000 evra za angažman trenera u Rukometnom klubu „Železničar“ Niš.

foto: RK Železničar Niš
Tekst u jednom nacionalnom listu (klik za uvećanje)

On se, istina, pozvao na tekst  gde nema izvora ove informacije, a koji je naslovljen terminom „Rukometni zemljotres“. Pošto je članak neka vrsta komentara sa slikom autora, imenom i prezimenom novinara, onda joj daje verodostojnost da joj se može verovati.

Ipak, sumnju na tačnost ovog podatka daje saopštenje Upravnog odbora RK „Železničar“ od koga smo tražili pojašnjenje, a koji navodi da će uskoro svi detalji ugovora biti dostupni javnosti.

Ugovor Veselina Vujovića, potpisan od strane RK Železničar, trenutno se nalazi na završnoj recenziji kod druge ugovorne strane. Odmah po njegovom konačnom potpisivanju, a po dolasku Veselina Vujovića u Niš na početak priprema za novu sezonu, svi detalji ugovora biće dostupni na uvid kompletnoj javnosti. Molimo za samo malo strpljenja i imate naše obećanje da ćete dobiti zvanični odgovor na Vaše pitanje“ – saopštio nam je UO ovog niškog kluba koji poslednjih meseci beleži samo uspehe.

Branislav Jovanović

Jovanović kaže da je ova vest šokirala sve one koji su je pročitali u medijima.

Sve nas je šokirala vest, koju je objavio jedan dnevni list, da će jedan trener mesečno zarađivati 20.000 evra u Nišu koji ima manje prosečne zarade od Pirota i Kragujevca i na jugu gde se teško živi. Napominjem da je to protivrednost jednog manjeg obdaništa, u prigradskom naselju, na godišnjem nivou“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Veliko je pitanje i da li će ovaj novac biti isplaćivan iz gradskog budžeta jer kako nezvanično saznajemo „iza uspeha afirmisanog niškog kluba stoje prijatelji kluba iz privrednih struktura“.

Svakako da u gradu postoji mnogo onih koji kažu „da ako se želi uspeh u SEHA ligi, to mora i da se plati“.

Kada se okončaju pravne procedure oko ugovora, sigurno će mnoge nedoumice biti iznesene u javnost.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *