Za silovatelja i ubicu 37 godina zatvora

Zatvorska kazna od 37 godina izrečena je Milovanu Mišiću (36) iz Beloinja, koji je oglašen krivim da je 2. marta ove godine, prilikom pljačke silovao i ubio Milinku Jeftić (82) iz Svrljiga. Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu, osuđen je zbog teškog ubistva u sticaju sa silovanjem.

SVRLJIG-Milovan-Misic
nepravosnažno osuđeni Milovan Mišić

Na suđenju je utvrđeno da je Mišić upao u kuću Milanke, koja je živela sama u Pastirskoj ulici, kod stadiona Fudbalskog kluba Svrljig, i počeo da je udara pesnicama.
Ona je pokušala da se odupre, a rvajući se sa razbojnikom pala je na pod. Mišić je, kako se navodi u optužnici, nastavio Milanku da steže rukama i tuče pesnicama po telu. A kada je skinuo donji veš, izvukao je kondom i silovao nesrećnu ženu.

– Milanka se opirala, pa joj je Mišić zabacio glavu i trup unazad pa joj je polomio peti i šesti vratni pršljen i grudni deo kičmenog stuba između 11. i 12 grudnog pršljena – navodi se u optužnici. – Nakon toga je, u nameri da je ubije, počeo da je steže za usta i nos jednom rukom, a za vrat drugom rukom…
Mišić je potom izvršio premetačinu u kući, ali novac nije uspeo da pronađe. A da bi prikrio tragove zločina i najbeskrupuloznijeg iživljavanja, upalio kvarcnu grejalicu i sve četiri ringle i rernu na šporetu kako bi izazvao požar.

SVRLJIG-Kuca-Milinke-Jeftic
Kuća Milinke Jeftić

Međutim, vatra nije buknula a beživotono telo Milinke Jeftić pronašli su rođaci. Posle hapšenja, Mišić se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, a na suđenju je negirao sve optužbe. Inače, na kesici od kondoma nađenoj pored tela ubijene starice nađeni su DNK profili i optuženog i žrtve. Mišićev DNK profil pronađen je ispod noktiju starice, a ispod njegovog nokta DNK žrtve. Veštak neuropsihijatar izjasnio se na suđenju da Mišić ne boluje od duševnog oboljenja, privremene duševne poremećenosti, zaostalosti u duševnom razvoju.

Već robijao

MIŠIĆ je 2000. godine u Beloinju pokušao da siluje, a zatim je ubio Ljubinku Nikodijević (66), zbog čega je u Okružnom sudu u Nišu osuđen na 13 godina zatvora. Po njegovom povratku sa robije, celo je selo živelo u strahu, jer su bili ubeđeni da će ponovo da učini neki zločin.
Tokom izdržavanja zatvorske kazne u niškom zatvoru, Mišić je više puta tražio pomilovanje. Njegove molbe su odbijane sve do novembra 2012. godine, kada je ispunio uslove za puštanje iz zatvora na osnovu novog zakona o amnestiji.

M.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *