Za ubistvo strica osuđen na obavezno psihijatrijsko lečenje

Slaviši Đorđeviću (57) iz sela Prekonoga kod Svrljiga, Viši sud u Nišu izrekao je meru obaveznog psihijatriskog lečenja u bolnici u Beogradu jer je, kako je objašnjeno, bio neuračunljiv kada je udarcima kamenom u glavu ubio svog strica Miroljuba Đorđevića (69).

Ovo ubistvo se zbilo 30. marta 2017. godine, a tada su meštani ovog sela tvrdili da je između ove dvojice vladalo višegodišnja netrpeljivost oko podele imovine. Slabviša danas 20. septembra nije prisustvovao izricanju presude odnosno izrečenoj meri lečenja.

Đorđević je u javnosti već prozvan kao što je na specifičan način iskazivao svoja ubeđenja jer je na izricanju završne reči, pored toga što je tvrdio da nije lud i da je iz nehata i u strahu ubio strica, iz kutije šibice izvukao bubašvabe i pokušao da ih baci na sto sudije kako bi pokazao u kakvim uslovima boravi u pritvoru, ali ga je obezbeđenje sprečilo u tome. On je već postao poznat što je dozivao „u pomoć predsednika Srbije Vučića“, ali i po rečenici „da je u beogradskoj psihijatrijskoj bolnici prava ludnica!?“.

– Ovo nema veze s krivičnim delom. Pisao sam Vučiću, ali mi ne odgovara. Opet ću da mu pišem pismo – rekao je Slaviša na jednom ročištu.

Rođake ubijenog Miroljuba Đorđevića nisu zadovoljne odlukom da se on leči u psihijatrijskoj bolnici jer će na neki način, kako se čulo, biti na slobodi, a ne u pritvoru.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *