Zainteresovani za rad u Leoniju već mogu da popune formulare u NSZ

U sadašnjim pogonima Leonija u Nišu trenutno radi 1.200 radnika, a juče je rečeno da će do kraja 2019. godine u ovoj fabrici za proizvodnju automobilskih kablova bi trebalo da se zaposli još 1.000 radnika.

Nova fabrika

Anica Divac, specijalista za komunikacije i ljudske resurse u „Leoniju“ kaže da će se do kraja 2019. godine zapošljavati radnici paralelno sa potrebama kupaca. Leoni proizvodi kablove za „Jaguar“, „Land rover“ i druge kompanije automobilske industrije.

Mi smo Nacionalnoj službi za zapošljavanje dostavili naše blanko formulare. Te formulare bi trebalo da zatraže od svog savetodavca i popune. kako se u novoj fabrici budu širili kapaciteti mi ćemo po tim formularima zvati na razgovore potencijalne radnike i radnice, zavisno od profila koji nam je potreban – rekla nam je Divac danas u telefonskom razgovoru.

Drugu fazu rada juče je zvanično otvorio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a tu je bio i Klemens Saks, generalni direktor „Leoni“ Srbija.

Leoni Srbija raste i pored toga što postajemo najveći poslodavac, želimo da budemo najbolji poslodavac. Sa ovom novom fabrikom koju smo otvorili na 6.000 kvadratnih metara, sve smo bliži tom cilju – rekao je Klemens Saks.

fabrika otvorena prošle godine

Leoni za sada ima fabrike u Merošini, Prokuplju i Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *