Zajednica NTP Niš u zelenoj misiji: 100 stabala za zeleniji grad

Zarad očuvanja prirodnog okruženja i unapređenja kvaliteta života građana Niša, Naučno-tehnološki park Niš pokrenuo je inicijativu za sadnju 100 stabala u gradu. U duhu održivog razvoja i društvene odgovornosti, u saradnji sa JKP Mediana i kompanijama članovima NTP Niš za sada je posađeno prvih 50 mladica.

Pored Naučno-tehnološkog parka Niš, u akciji učestvuje više od 30 kompanija članica simboličnim doniranjem sadnica od jedne do 15 zavisno od veličine kompanije. Pomoćnik direktora NTP Miloš Grozdanović ističe da je ovo prilika da zajedno rade na izgradnji održive budućnosti i ostave trajni zeleni trag.

„Svedoci smo da je problem zagađenja jedan od ključnih ne samo u gradu već i u celom regionu. Želimo da doprinesemo da se to stanje malo popravi i ovo je samo jedna u nizu akcija“ – istakao je Grozdanović.

Prvih 50 mladica, posađeno je u zelenoj oazi pored Nišave u parku iza Gradske toplane i u naselju Stevan Sinđelić, u neposrednoj blizini NTP Niš. U narednom periodu, preostale sadnice biće posađene na još nekoliko lokacija u gradu.

Naučno-tehnološki park Niš do sada je podržao više inicijativa i akcija studentskih organizacija i u saradnji sa njima ozelenio kompleks oko samog parka i prostor između ETŠ ,,Nikola Tesla“ i Mašinskog fakulteta Niš.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *