Zakazana „sudbonosna“ sednica Skupštine grada Niša i protest

Sednica Skupštine grada Niša zakazana je za sutra, u petak od 8 sati kao i protest ispred parlamenta u Nikole Pašića 24. na ovoj sednici bi trebalo da se odlučuje o poklanjanja aerodroma republici, a i ne mora da znači jer postoji mogućnost da se tačka povuče tokom utvrđivanja dnevnog reda.

U isto vreme Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ je zakazala okupljanje ispred Skupštine grada Niša gde se pozivaju svi građani da učestvuju odnosno da svojim dolaskom izraze negodovanje zbog toga što bi odbornici trebali da podignu ruke i poklone aerodrom bez naknade.

  • Sednica uopšte nije morala da se zakaže jer i da je prošao rok 23. aprila, ne znači da bi se uvela prinudna uprava, nego da bi to razmatrala Vlada Srbije koja nije u obavezi po zakonu da uvede prinudne mere – rekao nam je jedan od predstavnika Gradskog veća.

Ova sednica je zakazana za 10. april, ali je odložena jer se oko 1.000 građana okupilo ispred parlemanta. Vlast je kasnije objasnila da u sali ima problema sa klimatizacijom, u šta niko nije poverovao.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *