Završeno asfaltiranje kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici

Završeno je asfaltiranje kolovoza i trortoara u Durmitorskoj ulici, u Gradskoj opštini Palilula. Radovi na rekonstrukciji ovog kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici započeli su 11.aprila. Obuhvaćeno je kompletno rušenje kolovoza i trotoara sa izradom novih slojeva šljunka, tampona, dva sloja asfalta i novih ivičnjaka.

160707-durmitorska
Predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, sa saradnicima, obišao je stanovnike Durmitorske ulice

Ulica je dužine 510 metara, a širine 6 metara sa trotoarima promenjljive širine od 1-1,5 metara sa leve i desne strane. Ukupna vrednost rekonstrukcije Durmitorske ulice, po rečima Bobana Džunića, predsednika opštine Palilula je 24.567.204,00 dinara.

Radovi su završeni pre roka, od 90.dana, bez obzira na loše vremenske prilike tokom maja, i čekanje da se završe radovi na priključcima na vodovodnu mrežu. Bilo je i problema oko regulisanja dopune projekta rekonstrukcije koji nije sagledao bočne prilaze ulici. Ovaj propust je otklonjen a predstavnici JP Direkcija za izgradnju grada Niša razmatraju i druge primedbe građana na terenu, kaže Adriana Anastasov odbornica u Skupštini opštine Palilula.

Radovi su planirani Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2016.godinu. Izvođač radova je „TRACE PZP NIŠ“ AD. Kompletnom rekonstrukcijom kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici, rešen je dugogodišnji problem stanovnika ovog naselja. Nadzor nad izgradnjom vodi JP Direkcija za izgradnju grada Niša.

U okviru programa aktivnosti Gradske opštine Palilula na poboljšanju kvaliteta života stanovnika, u prvoj polovini ove godine, asfaltirano je više  ulica u naseljima opštine Palilula. Pre Durmitorske završena je rekonstrukcija kolovoza i trotoara u ulici Bubanjski heroji, od kružnog toka u Ulici Petra Aranđelovića do kružnog toka u Ulici Dimitrija Tucovića. Ulica je dužine 567 metara, a širine 6 metara sa trotoarima širine po 1,5 do 2 metra sa leve i desne strane. Ukupna vrednost rekonstrukcije ulice Bubanjski heroji je 28.753.022,34 dinara. Radovi su planirani Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2016 godinua izvođač radova je PD „ABM PUTOGRADNJA“ DOO Mramor. Nadzor nad izgradnjom vodilo je JP Direkcija za izgradnju grada Niša.

JP Direkcija za izgradnju grada uz angažovanje PZP Trejs obavlja i radove na saniranju udarnih rupa na gradskom i seoskom područiju. U Gradskoj opštini Palilula to su ulice: Gabrovački put, Babički odred, Dušana Popovića, Svetislava Trgojevića, Vojvode Putnika, Trebinjska,  u naselju Milka Protić. Na seoskom podrčiju radovi su obavljeni u Donjem Međurovu i naselju „9.maj“.

D.Vidojković, EKOpolis

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *