Zdravstvena akcija opštine Palilula danas u Lalincu

Medicinski tim Doma zdravlja nastavio je sa akcijom provere zdravlja stanovnika u naseljima Gradske opštine Palilula gde u blizini nema ambulante-zdravstvene ustanove. Predsednik opštine Palilula Boban Džunić obišao je sa saradnicima 1.novembra selo Lainac – medicinsku ekipu Doma zdravlja i organizatore akcije „Približimo se pacijentima“. Samo u ovom selu, u vremenu od 09-11:00 sati, pregledano je više od 50 građana-kaže predsednik Džunić.

palilula-1

„Ovim ciklusom besplatne provere zdravlja, u dvanaest sela opštine Palilula, posebno se sagledavaju stari, manje pokretni ili nepokretni pacijenti. Njima se dolazi na kućni prag. Obavlja se provera zdravstvenog stanja pacijenta, meri pritisak, odredi nivo šećera u krvi, obave konsultaciju sa lekarom oko terapije a pojedinim pacijentima odrađuje se i EKG, kaže Džunić.

paplilula

Nakon Lalinca, medicinska ekipa Doma zdravlja nastavila je sa pregledom pacijenata u selu Lalinske pojate. Akcija se nastavlja sledeće nedelje, u selu Mramor (od 09:00-11:00) i selu Mramorski potok (11:30-13:00).

D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *