Železničar doveo izuzetnog rukometaša na poziciji levog beka

Veliku prazninu na poziciji levog beka, nastalu povredom Miloša Padežanina, kao i rastankom sa Nikolom Miloševićem, niški Železničar je, makar delimično, ekspresno popunio. Prvi operativac kluba Ivan Šmigić dogovorio je sve detalje saradnje sa Stevanom Sretenovićem, Aranđelovčaninom rođenim 1995. godine, koji je poptpisao ugovor do kraja sezone sa „Željom“.

Nišlije nisu odustale od prakse kojom su se rukovodile u selektiranju tima i minulog leta. Reč je o izrazito visokom i perspektivnom rukometašu, dvometrašu sa dugim stažom nastupa u mlađim reprezentativnim kategorijama Srbije, koji je, pod selektorskom palicom Dejana Perića, čak debitovao i za A nacionalni tim naše zemlje. Sretenović je afirmaciju stekao u Partizanu, iz koga je 2016. godine prešao u redove francuskog Nima, gde je nastupao jednu sezonu, da bi minulog leta prešao u turski Bešiktaš, ali se, zbog administrativnih problema, odnosno nedovoljnog broja nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, koji tamošnja federacija traži od stranih rukometaša, nije dugo zadržao u društvu Nemanje Pribaka u Istanbulu.

Sticajem okolnosti, vratio sam se iz Turske, trenirao neko vreme sa Partizanom čekajući novi inostrani angažman, ali je iskrsla ponuda Železničara koju sam sa zadovoljstvom prihvatio. Najiskrenije, ovo što sam video tokom prvih par dana boravka u Nišu, ja nikada do sada nisam video u srpskom rukometu. Od organizacije kluba, preko kvaliteta ekipe, do, pre svega, kvalitetnog rada na treninzima, tako da ovi rezultati „Želje“ i plasman na tabeli nisu slučajni. Vidim svoje mesto u timu, verujem da mogu da pomognem da se nastavi sa serijom pobeda i iskreno se nadam da ću biti u prilici da novim saigračima pomognem već u subotu protiv Sloge u Požegi – istakao je Sretenović.

Istovremeno, Železničar je sa svojim dosadašnjim članom Nikolom Miloševićem postigao sporazumni raskid ugovora.

Nišlije su, podsetimo, u seriji od osam uzastopnih prvenstvenih pobeda, na prvom mestu na tabeli sa, dva kola pre kraja polovine osnovnog dela takmičenja u Superligi, već obezbeđenom titulom jesenjeg prvaka.

RK Železničar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *