Published On: ponedeljak, 13. januara 2014.

Sinoć ponovo pronađeni ilegalni imigranti, krijumčari uhapšeni

imigrantiU dve odvojene akcije, krajem prošle nedelje i prethodnog vikenda, niška policija pronašla je 18 ilegalnih imigranata, od kojih je 8 maloletnih stranih državljana i uhapsila osumnjičenog krijumčara.

U grupi se nalazilo i jedno dete.

Sinoć oko 22,15 časova, policija je na naplatnoj rampi „Nais“ pronašla 10 stranih državljana iz Sirije – jedno dete, jednog starijeg maloletnika i osam punoletnih osoba  koji su ilegalno, bez pasoša, ušli u Srbiju.

Na drugoj strani grada, kod naplatne rampe „Doljevac“, prošlog četvrtka pronađeno je još 8 stranih državljana, sedam maloletnih i jedan punoletnik, svi iz Avganistana.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Momira S.(1964) iz okoline Bujanovca zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz držane granice i krijumčarenje ljudi.

– Osumnjičeni Momir je 09.januara oko 22,20 časova zaustavljen na naplatnoj rampi „Doljevac“ i u njegovom vozilu „audi“, vranjanskih registarskih oznaka pronađeno je 8 stranih državljana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije, navodi se u jutrošnjem saopštenju PU Niš, ali se ne precizira da li je neko procesuiran u vezi sa pronalaženjem imigranata kod Naisa.

Svi pronađeni punoletni strani državljani odvedeni su prekršajnom sudiji koji im je izrekao novčanu kaznu od 10 hiljada dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 10 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Maloletni strani državljani su smešteni u prihvatnoj stanici u Božidračevoj ulici.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>