27 medalja na KUP-u Srbije za KBS Naisus

Proteklog vikenda (30.septembra i 01.oktobra) u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ održan je KUP Srbije (kako u tehničkim disciplinama tako i u borbama) na kojima su takmičari KBS Naisus-a osvojili su 27 medalja – 20 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane.

Sportska hala „Ranko Žeravica“ (bivša Hala sportova) ugostila je blizu 700 takmičara iz 60 klubova. U okviru pomenutog broja, našli su se i takmičari KBS Naisus-a, takmičivši se u više disciplina i time pokazavši široku lepezu kako tekvondoa tako i svojih mogućnosti. Tim KBS Naisus-a su činili:

  • Petar Aleksić – dva 5.mesta,
  • Jelena Stevanović – 4 zlatne i 2 bronzane medalje,
  • Vuk Cvetanović – 2 zlatne i 3 srebrnih medalja,
  • Stevan Ivković – 4 zlatnih i 2 srebrne medalje,
  • Uroš Mitrović – 5 zlatnih i 1 srebrna medalja,
  • Vuk Manić – 5 zlatnih medalja.

Zadovoljan sam uspehom svojih takmičara a naročito imajući u vidu konkurenciju, kako kvantitet, tako i kvalitet iste. Sem Petra, koji se ovog puta nije domogao odličja, ostali su opravdali ukazano im poverenje i zasluženo našli na (uglavnom) najvišem stepeniku pijedestala. Naglasio bih samo Urošev uspeh u nadi da će biti dovoljan za poziv trenera reprezentacije na Balkanski šampionat a uzevši u obzir i odbranu titula od prošle godine – aktuelni trostruki Balkanski šampion. Takođe, moram pomenuti i Vuka Manića, koji je osvajač duple krune, kako bi se to žargonski reklo, osvojivši titulu i na KUP-u i na državnom prvenstvu. Upravo iz tih razloga očekujem da će ubrzo uslediti i poziv nacionalnih trenera najmlađe konkurencije tj pionira. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Nakon osvojenih odličja, komentar je dao i niški reprezentativac – Uroš Mitrović:

Ne mogu da budem nezadovoljan uspehom koji sam postigao, iako ostaje žal za još jednim zlatnim odličjem. Ali ako se uzme u obzir da je Nemanja Janković (TK „Imperium“) dobio za samo 0,28 a Zoran Radivojević (TK „Favorit“) bio nižih ocena za samo 0,03; to sve govori o kvalitetu te da nas samo nijanse dele u podeli odličja. – s ponosom kaže Uroš.

Neskrivenu radost pokazuje i mlađani Vuk Manić, koji svakim danom tj takmičenjem sve više napreduje.

Ono što je vredno pomena jeste polufinalna i finalna borba. Za ulazak u finale borio sam se sa mojim drugom iz TK „Asteriksa“ – Andrijom Obradovićem, koji je prethodno dobio meč sa predstavnikom TK „Galeb“ – Vukom Mehovićem i to sa 22:7. Znajući se sa povremenih kontrolnih treninga, nisam želeo da radim najjače sa Andrijom pa me pokušao i stići u poenima, ali samo meč dobio sa 15:11. U finalu sam radio sa Vukašinom Grujićem iz TK „Herkules“, koji me prošle godine i pobedio. Upravo iz tog razloga nisam dozvolio niti malo da se rezultatski približi te ga pobedio sa 22:10 i dokazao da sam trenutno najbolji. – rekao je uz osmeh mladi Vuk Manić.

Ono što očekuje Klub u narednom periodu jeste Otvoreno prvenstvo Beča (14.oktobar), pošto usled školskih aktivnosti Uroš Mitrović neće moći da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Mađarske (07.oktobar). U zavisnosti od mogućnosti, učešće će se uzeti i na takmičenjima u Bugarskoj, a pred Lige Grada Niša (kako u borbama tako i tehničkim disciplinama).

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *