Aplikacije učenika gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša među pet najboljih u Srbiji

Na ovogodišnjem „mts app konkursu“ učenici niške gimnazije „Bora Stanković“ napravili su dve od pet najboljih aplikacija u Srbiji i plasirali su se na regionalno takmičenje gde učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pobedničke aplikacije gimnazije „Bora Stanković“ su „Solve&Share“ tima „LeVel“ i aplikacija „Eduno“ tima „Prvaci“ koji se posebno izdvojio jer su bili jedini prijavljeni učenici iz prvog razreda gimnazije.

Mi smo za konkurs saznali početkom školske godine i imali smo samo dva meseca da napravimo aplikaciju. Radili smo svaki dan i potrudili smo se da aplikacija bude na najvišem nivou. Žiri je pohvalio našu aplikaciju i dobili smo najveći aplauz“ – rekao je Nikola Ilić iz tima „Prvaci“.

Inače, Nikola je još kao učenik osnovne škole napravio aplikaciju „Mali Maturant“ koja je krajem prošle školske godine pomogla da se preko 5.000 učenika pripremi za polaganje male mature.

Tim „Prvaci“ gimanzije „Bora Stanković“ Niš: Jelena Blagojević, Nikola Mitrović i Nikola Ilić sa organizatorima

Nova aplikacija „Eduno“ osmišljena je sa ciljem da se učenicima unapredi organizacija vremena i omogući efikasnije planiranje školskih zadataka:

Pored toga što učenicima pomaže da ne zaborave važan test ili domaći, aplikacija nudi i mogućnost kreiranja odeljenja i svim podacima se mogu služiti i drugi đaci“, objašnjava Nikola iz tima „Prvaci“.

Aplikacija “Solve&Share“ tima „LeVel“ iz gimnazije „Bora Stanković“ je društvena mreža koja omogućava učenicima da međusobno dele zadatke iz oblasti matematike, fizike i hemije i predlažu njihova rešenja. “Solve&Share“ daje mogućnost da se na lak način, uz opis, sliku ili crtež predstavi problem, odnosno rešenje.

Sedmi mts app konkurs održan je u beogradskom Startit centru. Prijavljene su 48 aplikacije iz 14 gimnazija u Srbiji koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva, a u finalnoj konkurenciji za nagrade bile su 22 aplikacije.

Pored aplikacija “Solve&Share“ i “Eduno“ timova iz gimnazije “Bora Stanković“ iz Niša, u pet najboljih plasirale su se aplikacije “ConTags“ tima iz gimnazije “Bolyai“ iz Sente, aplikacija “Stories“ Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija “Gde je problem?“ tima iz Šabačke gimnazije. Učenici, autori aplikacija, nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *