Belotinčani dočekali zoru na barikadama ispred deponije

Meštani Belotinca uz pomoć komšija iz susednih sela iz Ćurline, Perutine i Knežice podelili su se u smene tako da su zoru dočekali na barikada gde su blokirali ulaz i izlaz kamiona iz niške deponije. Oni protestvuju od juče jer smatraju da im deponija značajno zagađuje životnu sredinu, a posebno pijaću vodu. Oni su duže pokušavali da alarmiraju nadležne kako bi ukazali na njihov problem, ali ih niko nije shvatio ozbiljno. Zato su se jučem predveče dogovorili da se menjanju u smenama ispred ulaza u deponiju. jedna smena je dočekala zoru jutros, i ne pomisleći da odustanu od svojihn zahteva da budu priključeni na gradski vodovod.

belotincani-1

-Kompromis je da se odmah krene u sređivanje situacije oko vode i kanalizacije. Nikome nije stalo da napada Grad Niš, ali dve godine ukazujemo na probleme, a niko ni prstom nije mrdnuo. Sada u 9 sati imamo sastanak sa gradonačelnikom pa ćemo videti kako će se protest odvijati.Stvarno je ovo poslednji vid protesta na koji smo se odlučili, ali morali smo. Želimo da razmotrimo plan sa predstavniko gradskih vlasti i ne dozvolimo da se naša deca i mi trujemo zagađenom vodom koja je zamućena zbog ove deponije-kazao je Saša Miljković, predsednik Mesne zajednice Belotinac. Oni su juče razgovarali sa Bratislavom Vučkovićem, direktorom JKP“Medijane“.

-Blokada ulaza na nišku deponiju bi mogao da predstavlja ogroman problem jer nemamo gde da izvezemo gradsko smeće-prokomentarisao je Vučković. Nišlije dnevno naprave oko 300 tona đubreta pa može samo da se pretpostavi kakav bi to problem bio kada bi barikade Belotinčana i ostalih potrajale. Oni su inače sinoć doneli ćebad, stolice, hranu, sekire za drva kako bi potpalili vatru i tako je jedna smena dočekala jutro.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266