Besplatne muzičke radionice Niš krenule sa novim ciklusom!

Udruženje Štek House već četvrtu godinu za redom organizovalo je u Nišu ciklus Besplatnih muzičkih radionica. U četvrtak 18.januara od 18h u klubu „Scena“ održana je prva u nizu radionica u ovogodišnjem otvorenom ciklusu, a radionica je namenjena svim ljubiteljima saksofona i trombona. Gosti – predavači prve radionice su bili Filip Stipsić i Nikola Stanojević (ZAA) a ulaz za sve posetioce je besplatan.

foto: Štek house

Nikola Stanojević je rođen u Nišu 1991. god. Završio osnovnu i srednju muzičku školu na teoretskom i instrumentalnom odseku. Interesovanje za duvačke instrumente i jazz, funk, ska i reggae muziku pokazuje relativno rano i uz radionice poput onih u organizaciji Nišville festivala ima prilike da uči od velikih umetnika, kao i kroz saradnju sa nekoliko lokalnih bendova stiče značajno iskustvo i želju za daljim napretkom. Po završetku školovanja nastavlja da se aktivno bavi muzikom i nastupa na festivalima u zemlji i inostranstvu… Trenutno je član blues/jazz sastava Benny Brickmann band iz Niša kao i benda ZAA iz Kruševca.

Filip Stipsić je rođen u Nišu 1992.godine. Saksofonista je sa jedinstvenim stilom i zvukom. Tokom svog obrazovanja savladao je tajne mainstream-a i savremenih jazz saksofonskih stilova (bebop, bossa nova, funk itd.). Radio je pod tutorstvom nekoliko poznatih saksofonista i trubača (Maks Kočetov, Vladan Karadžov, Nenad Vasilić, Vitomir Mitić, Bojan Petrovic) i svirao sa mnogim muzičarima na brojnim radionicama (Stjepko Gut, Dusko Gojković, Vaine Ecofferi, Bill Evans, Candi Dulfer itd.). U prošloj godini može se pohvaliti održanim masterclass-om u Kini. Do sada je nastupao sa :The Jam Station, Proces, Benny Brickmann Band, Duo“F&B“, Filip Stipsic trio, Nisville Big band , China CEEC International big band.

Projekat Besplatne muzičke radionice postoji od 2014.godine a kroz ovaj projekat neki od predavača koji su edukovali mlade muzičare Niša su: Miloš Vojvodić (EYOT), Oliver Katić, Darko Ignjatović (Underdogs), prof. Branko Stanković, DJ Master Flow, David Ereš, Dimitrije Simović (Igralom) i mnogi drugi. U 2017.godini projekat je našao u najužem izboru za najbolji projekat na Balkanu od strane nemačke fondcije SHL.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *